Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodmaatregelen in strijd tegen natte voeten in Meerssen

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 17:10

Meerssen gaat snel enkele noodmaatregelen nemen om wateroverlast te voorkomen.

De straten stonden afgelopen periode enkele keren blank na hevige buien. Inwoners eisten na de laatste natte voeten maatregelen van de gemeente en Waterschap Limburg.

Landbouwwegen
Volgens de lokale nieuwssite Meer/Vandaag worden na de zomervakantie de eerste maatregelen genomen. Zo worden een fietspad en parkeerplaats aangepast, zodat het water beter afgevoerd kan worden. Ook worden landbouwwegen verhoogd om het water beter tegen te houden.

Lees ook: Proef met mobiele waterkering in Meerssen

Vroegtijdig
Uiteindelijk moeten er definitieve maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat water al vroegtijdig wordt tegengehouden, voordat het vanaf hoger gelegen delen richting het dorp stroomt. Over deze plannen wordt overleg gevoerd met onder meer het waterschap en Staatsbosbeheer.

Lees ook: Wateroverlast: Meerssen vraagt bewoners mee te denken

Ook aan inwoners is gevraagd om mee te denken over oplossingen in de strijd tegen wateroverlast.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen