Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodmaatregelen in strijd tegen natte voeten in Meerssen

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 17:10

Meerssen gaat snel enkele noodmaatregelen nemen om wateroverlast te voorkomen.

De straten stonden afgelopen periode enkele keren blank na hevige buien. Inwoners eisten na de laatste natte voeten maatregelen van de gemeente en Waterschap Limburg.

Landbouwwegen
Volgens de lokale nieuwssite Meer/Vandaag worden na de zomervakantie de eerste maatregelen genomen. Zo worden een fietspad en parkeerplaats aangepast, zodat het water beter afgevoerd kan worden. Ook worden landbouwwegen verhoogd om het water beter tegen te houden.

Lees ook: Proef met mobiele waterkering in Meerssen

Vroegtijdig
Uiteindelijk moeten er definitieve maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat water al vroegtijdig wordt tegengehouden, voordat het vanaf hoger gelegen delen richting het dorp stroomt. Over deze plannen wordt overleg gevoerd met onder meer het waterschap en Staatsbosbeheer.

Lees ook: Wateroverlast: Meerssen vraagt bewoners mee te denken

Ook aan inwoners is gevraagd om mee te denken over oplossingen in de strijd tegen wateroverlast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen