Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodmaatregelen in strijd tegen natte voeten in Meerssen

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 17:10

Meerssen gaat snel enkele noodmaatregelen nemen om wateroverlast te voorkomen.

De straten stonden afgelopen periode enkele keren blank na hevige buien. Inwoners eisten na de laatste natte voeten maatregelen van de gemeente en Waterschap Limburg.

Landbouwwegen
Volgens de lokale nieuwssite Meer/Vandaag worden na de zomervakantie de eerste maatregelen genomen. Zo worden een fietspad en parkeerplaats aangepast, zodat het water beter afgevoerd kan worden. Ook worden landbouwwegen verhoogd om het water beter tegen te houden.

Lees ook: Proef met mobiele waterkering in Meerssen

Vroegtijdig
Uiteindelijk moeten er definitieve maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat water al vroegtijdig wordt tegengehouden, voordat het vanaf hoger gelegen delen richting het dorp stroomt. Over deze plannen wordt overleg gevoerd met onder meer het waterschap en Staatsbosbeheer.

Lees ook: Wateroverlast: Meerssen vraagt bewoners mee te denken

Ook aan inwoners is gevraagd om mee te denken over oplossingen in de strijd tegen wateroverlast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV