Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodlijdend Macintosh vraagt om uitstel van betaling

Geplaatst opdinsdag 22 december 2015 - 8:14

Het noodlijdende winkelconcern MacIntosh heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Het moederbedrijf van winkels als Scapino, Manfield en Dolcis, zit al tijden in zwaar weer en werd maandag te koop aangeboden. Macintosh, met het hoofdkantoor op Maastricht-Aachen airport, is er niet in geslaagd om op eigen kracht gezond te worden.

Vrije val
Nadat het winkelconcern maandag te koop werd aangeboden, volgde een vrije val op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf verloor in één klap 67 procent van zijn beurswaarde.

Afgeslankt
Het winkelbedrijf werd de afgelopen jaren al stevig afgeslankt. Daarbij werd eerst telecomketen BelCompany verkocht, gevolgd door de winkels voor auto- en fietsonderdelen van Halfords. Dit jaar werden de Britse activiteiten en de interieurwinkels van Kwantum van de hand gedaan, waardoor de focus kwam te liggen op de schoenenwinkels van het concern in de Benelux.

Enige optie
Uitstel van betaling voor de moedermaatschappij, vaak een eerste stap richting faillissement, is daarmee volgens Macintosh 'de enig overgebleven optie'. Als de rechtbank die heeft verleend en een bewindvoerder heeft aangesteld, zal bekeken worden voor welke onderdelen van de groep een verkoop mogelijk is.

Teleurstellend
"De huidige situatie is zeer teleurstellend voor alle betrokken partijen", zegt topman Kurt Staelens. "Vooral voor onze werknemers, toeleveranciers en aandeelhouders, die ons bedrijf loyaal hebben gesteund in deze moeilijke tijden."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Uitstel van betaling voor zieltogend Macintosh-concern
Winkelconcern Macintosh failliet verklaard
Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen