Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodlijdend Fortuna Sittard mag seizoen afmaken

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 17:09

Fortuna Sittard mag het huidige voetbalseizoen afmaken. De KNVB heeft de club in de wachtkamer gezet.

De komende maanden wordt bekeken of de club nog levensvatbaar is. Vóór 1 juli van dit jaar moet duidelijk zijn of Fortuna de licentie kan behouden. De Centrale Spelersraad (CSR) zal daarbij om advies worden gevraagd.

De club uit Sittard verkeert al tijden in ernstige financiële problemen.

Geen sluitende begroting
Fortuna-directeur Joppe Sangen was dinsdag op bezoek bij de KNVB in Zeist, maar kon toen geen sluitende begroting presenteren. De voetbalbond had tot donderdagmiddag de tijd nodig om de stukken die wel werden ingeleverd, te bestuderen.

Gapend gat
Fortuna kampte met een accuut tekort van 900.000 euro. Met een benefietactie en de uitgifte van aandelen werd een deel van dat bedrag opgehaald, maar niet genoeg om het gapend gat in de begroting te dichten. Voor het laatste deel deed de club een beroep op textielbaron en oud-Roda-suikeroom Nol Hendriks. Hij was bereid een bedrag van twee ton te lenen aan de zieltogende club, maar eiste wel een garantstelling.

Volgens Hendriks heeft Fortuna niemand kunnen vinden die het geld aan hem terug wil betalen als de club failliet mocht gaan.

Lees hier meer berichten over de situatie van Fortuna Sittard.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen