Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodkreet rechter vindt gehoor: 'Onacceptabele situatie'

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 16:45

Het CDA in Limburg wil dat er actie wordt ondernomen in de rechtbank, nadat rechter Jan Klifman vorige week aan de bel trok over de hoeveelheid strafzaken die blijft liggen. Daardoor dreigt in verschillende zaken strafvermindering.

De partij spreekt van een 'onacceptabele situatie' en heeft gouverneur Theo Bovens om opheldering gevraagd.

Lees ook: Criminelen boffen: lagere straf door drukte bij rechtbank

Groot probleem
Het CDA wil weten of Bovens op de hoogte is van de situatie in de Limburgse rechtbanken, waar volgens Klifman sprake is van een gebrek aan menskracht. "Het is een groot probleem om zaken in te plannen in het zittingsrooster. We missen gewoon menskracht. Dat zorgt ervoor dat zaken op de grote stapel blijven liggen. Maar ik kan geen ijzer met handen breken", zei hij vorige week.

Contact met Grapperhaus
De partij ziet graag dat Bovens contact zoekt met de minister van Justite en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus. 'Gaat u bij de minister eisen dat de capaciteitsproblemen zo snel mogelijk worden opgelost?', vraagt de fractie zich af. Ook wil het CDA dat de gouverneur inzichtelijk maakt hoeveel zaken de afgelopen vijf jaar zijn blijven liggen door het tekort aan mensen, waardoor er strafvermindering is toegepast.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen