Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodkreet rechter vindt gehoor: 'Onacceptabele situatie'

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 16:45

Het CDA in Limburg wil dat er actie wordt ondernomen in de rechtbank, nadat rechter Jan Klifman vorige week aan de bel trok over de hoeveelheid strafzaken die blijft liggen. Daardoor dreigt in verschillende zaken strafvermindering.

De partij spreekt van een 'onacceptabele situatie' en heeft gouverneur Theo Bovens om opheldering gevraagd.

Lees ook: Criminelen boffen: lagere straf door drukte bij rechtbank

Groot probleem
Het CDA wil weten of Bovens op de hoogte is van de situatie in de Limburgse rechtbanken, waar volgens Klifman sprake is van een gebrek aan menskracht. "Het is een groot probleem om zaken in te plannen in het zittingsrooster. We missen gewoon menskracht. Dat zorgt ervoor dat zaken op de grote stapel blijven liggen. Maar ik kan geen ijzer met handen breken", zei hij vorige week.

Contact met Grapperhaus
De partij ziet graag dat Bovens contact zoekt met de minister van Justite en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus. 'Gaat u bij de minister eisen dat de capaciteitsproblemen zo snel mogelijk worden opgelost?', vraagt de fractie zich af. Ook wil het CDA dat de gouverneur inzichtelijk maakt hoeveel zaken de afgelopen vijf jaar zijn blijven liggen door het tekort aan mensen, waardoor er strafvermindering is toegepast.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen