Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodkreet MKB Limburg voor versoepeling lockdown

Geplaatst opwoensdag 17 februari 2021 - 6:00

Ondernemerskoepel MKB Limburg wil dat er snel een uitweg wordt geboden voor alle coronamaatregelen, die het midden- en kleinbedrijf al bijna een jaar in hun greep houden.

In een brief vraagt MKB-voorzitter Monique Princen de voorzitters van de Limburgse veiligheidsregio's Annemarie Penn en Antoin Scholten, om in het Veiligheidsberaad een pleidooi te houden voor snelle versoepelingen in de lockdown.

Rek eruit
Het voortbestaan van veel bedrijven staat volgens Princen op het spel: "Wij maken ons ernstig zorgen over het voortbestaan van de vele bedrijven die jarenlang gezorgd hebben voor de levendigheid van steden, dorpen en recreatiegebieden in Limburg." Ze wijst erop dat de rek er ondanks de steunmaatregelen uit is: de spaarpotjes zijn leeg, betalingen zijn uitgesteld en aanvullende leningen zijn aangevraagd.

Verantwoordelijkheid
"Wij zijn ervan overtuigd dat nu de tijd is aangebroken om niet alleen meer de angst te laten regeren. Dit vraagt in onze ogen om een aangepaste routekaart vanuit het Kabinet. Een routekaart die recht doet aan alle inspanningen van ondernemers om veilig en verantwoord te kunnen openen", schrijft de MKB-voorzitster. Daarbij stelt ze dat ondernemers ook hun verantwoordelijkheid nemen met bijvoorbeeld mondkapjes, een beperkt aantal gasten of klanten en technische voorzieningen als ventilatie.

Kappers
De branchevereniging wil een snelle heropening van winkels en horeca. Een positief effect van heropening is dat mensen zich op die manier beter verspreiden door binnensteden en recreatiegebieden, stelt de ondernemerslobby. Daarnaast merkt Princen in de brief op dat Nederland achterblijft bij het openen van bijvoorbeeld kapperszaken. In Nederland is daar nog geen sprake van, terwijl in België en Duitsland daar al werk van maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen