Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodkreet COA: eerste 96 asielzoekers nu al naar Venlo

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 15:50

Amper een week nadat de gemeente Venlo aankondigde dat het asielzoekerscentrum aan de Weselseweg weer open gaat, arrivereren er de eerste 96 asielzoekers.

Het gaat om een groep gezinnen, die maandag naar Venlo komt.

Noodkreet
Reden voor de versnelde heropening is een noodkreet van het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers of coa. Volgens burgemeester Antoin Scholten van Venlo illustreert dat verzoek hoe hoog de nood is. "Het recente verzoek van het COA overvalt ons natuurlijk ook. Maar we kunnen deze gezinnen niet in de kou laten staan," zegt hij.

Crisis
Vorige week besloot de gemeente dat het onlangs gesloten azc vanwege de vluchtelingencrisis toch weer open mocht, voor een periode van maximaal twee jaar. Dat is een tegenspraak met een eerdere belofte aan de omwonenden. In 2009 beloofde de gemeente dat het azc uiterlijk in de zomer van 2015 zou sluiten.

Lees ook: Asielzoekerscentrum Venlo gaat weer open

Omwonenden
De omwonenden krijgen via een brief te horen dat er vanaf maandag weer asielzoekers in het azc worden ondergebracht. Woensdag is er een bewonersavond waar vragen kunnen worden gesteld.

Overeenkomsten
De eerste asielzoekers komen nog voordat er een overeenkomst is tussen Venlo en het coa. De gemeente laat weten harde afspraken te willen maken over de voorwaarden waaronder het azc weer in gebruik genomen wordt. Venlo gaat eisen stellen over duur van de opvang en het maximaal aantal vluchtelingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo zoekt locatie voor nieuw asielzoekerscentrum
Eerste van 480 vluchtelingen aangekomen in Venlo
Limburgse gemeenten afwachtend met opvang vluchtelingen
Limburgse gemeenten krijgen asielzoekers niet geplaatst
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen