Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodkreet aan politiek: 'Spreek uit voor behoud ijsbaan'

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 14:55

Een burgercomité heeft alle dertien partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart opgeroepen zich uit te spreken vóór het behoud van de schaatsbaan van sportcentrum Glanerbrook in Geleen.

In een open brief stelt het comité dat er 'reden is tot paniek' bij schaatsverenigingen, omdat er sluiting dreigt voor de baan na 2020.

Doodsteek
"Het zou de doodsteek voor alle schaatsverenigingen en het schaatsen in het bijzonder zijn als er geen plek meer is om deze sport uit te oefenen", zo staat in de brief. Daarom wordt de partijen ook gevraagd daar een stokje voor te steken, omdat het niet zou passen bij het sportbeleid van de provincie, bijvoorbeeld door met geld over de brug te komen. De gemeente Sittard-Geleen gaat over de toekomst van de 400 meter schaatsbaan, maar die zit financieel in zwaar weer.

In de kou
Volgens de open brief 'kan het toch niet zo zijn dat Limburg deze ijsbaan verliest waardoor heel veel sporters letterlijk en figuurlijk in de kou komen te staan. Zeker in een tijd dat bewegen belangrijker is dan ooit'.

"Dit stukje historische sportgrond mag niet verloren gaan", zo besluit de open brief.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen