Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodgedwongen verhuizing na miljoenenroof juwelier

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 13:43

Juwelier Burger uit de Platielstraat in Maastricht gaat noodgedwongen verhuizen na de miljoenenroof eind vorig jaar.

Dit laat de eigenaar van de zaak aan L1 weten. Tijdens kerstnacht sloegen dieven toe door een ladder tegen de gevel te plaatsen en een ruitje in te tikken.

Fortuin
Vervolgens namen de dieven veel horloges mee die een fortuin waard zijn. De eigenaar gaat per mei verhuizen naar een veiliger onderkomen. Niet alleen de roof is een reden om te verhuizen, de juwelier laat weten ook uit zijn jasje te zijn gegroeid.

Rechercheur
Volgens de politie zijn er nog geen aanhoudingen verricht. "De afgelopen week heeft de rechercheur nog contact met ons gehad, maar ze zijn nog volop bezig. Maar het kan niet anders dat enkele unieke horloges nog ergens gaan opduiken."

Lees ook: Miljoenenroof juwelier: nog geen spoor van daders

De nieuwe locatie aan de Stationsstraat moet inbraakproof worden. De bekende juwelier met vooral veel horloges van Rolex heeft 18 jaar in het centrum van Maastricht gezeten.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen