Overslaan en naar de inhoud gaan

'Noodgedwongen verhuizen om geaardheid is beschamend'

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 6:15

De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Heerlen, Pascale Plusquin, noemt het beschamend dat twee transgenders noodgedwongen moeten verhuizen.

"Dieptreurig dat dit gebeurd is", reageert Plusquin op het vertrek van Kristiana Moretti en Arianne Brink uit de Auroraflat.

Ontevreden
Zij heeft zich in Heerlen ingezet voor het koppel, vanaf het moment dat het tweetal getreiterd werd door hangjongeren in de omgeving. "Ik zie de inzet van burgemeester Roemer, van de politie, van de woningbouwvereniging, van de anti-discriminatiebeweging, maar ik ben niet tevreden met het resultaat."

Lees ook: Raadsvragen over geweld tegen transgenders in Heerlen

Regenboogstad
Volgens Plusquin kán het niet zo zijn dat in een regenboogstad in een regenboogprovincie mensen moeten verhuizen vanwege hun geaardheid. "Ik ga er vragen over stellen bij de Provincie Limburg." Plusquin is ook fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Meer klachten
Meer buurtbewoners uit lhbti-kring hebben last van deze groep jongeren, weet Plusquin. "Verschillende mensen zijn al eerder vertrokken, maar dit transgenderstel had het wel érg zwaar te verduren." De PvdD-voorvrouw pleit voor een plan van aanpak om de overlast tegen de lhbti-gemeenschap tegen te gaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen