Overslaan en naar de inhoud gaan

'Noodgedwongen verhuizen om geaardheid is beschamend'

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 6:15

De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Heerlen, Pascale Plusquin, noemt het beschamend dat twee transgenders noodgedwongen moeten verhuizen.

"Dieptreurig dat dit gebeurd is", reageert Plusquin op het vertrek van Kristiana Moretti en Arianne Brink uit de Auroraflat.

Ontevreden
Zij heeft zich in Heerlen ingezet voor het koppel, vanaf het moment dat het tweetal getreiterd werd door hangjongeren in de omgeving. "Ik zie de inzet van burgemeester Roemer, van de politie, van de woningbouwvereniging, van de anti-discriminatiebeweging, maar ik ben niet tevreden met het resultaat."

Lees ook: Raadsvragen over geweld tegen transgenders in Heerlen

Regenboogstad
Volgens Plusquin kán het niet zo zijn dat in een regenboogstad in een regenboogprovincie mensen moeten verhuizen vanwege hun geaardheid. "Ik ga er vragen over stellen bij de Provincie Limburg." Plusquin is ook fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Meer klachten
Meer buurtbewoners uit lhbti-kring hebben last van deze groep jongeren, weet Plusquin. "Verschillende mensen zijn al eerder vertrokken, maar dit transgenderstel had het wel érg zwaar te verduren." De PvdD-voorvrouw pleit voor een plan van aanpak om de overlast tegen de lhbti-gemeenschap tegen te gaan.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen