Overslaan en naar de inhoud gaan

'Noodgedwongen verhuizen om geaardheid is beschamend'

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 6:15

De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Heerlen, Pascale Plusquin, noemt het beschamend dat twee transgenders noodgedwongen moeten verhuizen.

"Dieptreurig dat dit gebeurd is", reageert Plusquin op het vertrek van Kristiana Moretti en Arianne Brink uit de Auroraflat.

Ontevreden
Zij heeft zich in Heerlen ingezet voor het koppel, vanaf het moment dat het tweetal getreiterd werd door hangjongeren in de omgeving. "Ik zie de inzet van burgemeester Roemer, van de politie, van de woningbouwvereniging, van de anti-discriminatiebeweging, maar ik ben niet tevreden met het resultaat."

Lees ook: Raadsvragen over geweld tegen transgenders in Heerlen

Regenboogstad
Volgens Plusquin kán het niet zo zijn dat in een regenboogstad in een regenboogprovincie mensen moeten verhuizen vanwege hun geaardheid. "Ik ga er vragen over stellen bij de Provincie Limburg." Plusquin is ook fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Meer klachten
Meer buurtbewoners uit lhbti-kring hebben last van deze groep jongeren, weet Plusquin. "Verschillende mensen zijn al eerder vertrokken, maar dit transgenderstel had het wel érg zwaar te verduren." De PvdD-voorvrouw pleit voor een plan van aanpak om de overlast tegen de lhbti-gemeenschap tegen te gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen