Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodgedwongen: de11evande11e voor het eerst met entreeprijs

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 22:18

De Sjeng Kraft Kompenei die de11evande11e organiseert, ziet geen andere mogelijkheid dan voor het eerst een entreeprijs te heffen tijdens de jaarlijkse aftrap van het carnavalsseizoen.

Een toegangsticket zal 11,11 euro kosten.

Niet winstgevend
Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei, laat weten dat ze het als noodzakelijk kwaad zien om entree te gaan heffen. "De kosten rijzen echt de pan uit. Het besluit tot een toegangsprijs is gemaakt om het evenement rendabel te krijgen, nog niet eens winstgevend."

Extra kosten
"Zo zitten er extra kosten in het scannen van de coronatoegangsbewijzen, extra beveiliging en moeten we ook gewoon alle artiesten betalen die al anderhalf jaar nauwelijks iets verdienen." Het evenement zal alleen te bezoeken zijn op vertoon van een negatief testresultaat of bewijs van vaccinatie of herstel. "Dat is alleen op het evenementenplein, waar ook Sjtasiefestatie plaatsvindt. De straten daarbuiten vallen niet binnen de verantwoordelijkheid van de organisatie."

Lees ook: Limburg beleeft ingetogen 11devande11de

Registratie
Van Eeghem streeft naar een bezoekersaantal van ongeveer 25.000 mensen op elf november. Ter vergelijking: voorgaande jaren kwamen er om en nabij zo'n 40.000 mensen af op het carnavalsevenement. "Daarbij is het nodig dat de bezoekers zich op voorhand registreren. Een vrije in- en uitloopt is dit jaar niet mogelijk."

Lees ook: Organisatie 11devande11de: 'Houd de moed erin. Op naar 2021'

Prematuur
Hoe die registratie er precies uit moet gaan zien en wat de precieze opzet van het evenement is, is nog ongewis. "Dat gaan we de komende tijd bespreken met de gemeente Roermond. We hopen binnen twee à drie weken een duidelijk scenario te kunnen schetsen", Een ding is in ieder geval duidelijk volgens Van Eeghem: "Het wordt een bijzondere editie"

Historie
De viering van de carnavalsstart is de afgelopen twintig jaar in Limburg gegroeid nadat de Sjeng Kraft Kompenei in het jaar 2000 de11devande11de ging vieren met een muziekprogramma op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Daarna verhuisde het festival naar het Vrijthof en eenmalig naar het MECC. Vorig jaar had Roermond al gaststad moeten zijn van de11devande11de. Maar corona gooide toen roet in het eten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen