Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodfonds voor hulp gewonde dieren in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 4 november 2014 - 7:24

Het stadsbestuur wil een noodfonds voor dieren in het leven roepen.

Dat moet ervoor zorgen dat gewonde dieren meteen hulp krijgen, zonder vertraging door de vragen wie het dier moet behandelen en, meestal nog belangrijker, wie de rekening krijgt.

Einde aan gesteggel
De dierenpolitie moet er na een melding voor zorgen dat de juiste organisatie wordt ingeschakeld. Bij zwaargewonde dieren kan meteen de dichtstbijzijnde dierenarts worden gebeld. In alle gevallen is de rekening voor het noodfonds. Als de eigenaar wordt getraceerd, worden de kosten vervolgens op hem of haar verhaald. Het noodfonds, dat een plek krijgt in het nieuwe dierenwelzijnsbeleid van Maastricht, moet daarnaast definitief een einde maken aan het gesteggel tussen Dierenambulance en Dierenbescherming.

Een samenwerking tussen beide mislukte, vooral door onenigheid over de financiën.

167.914 euro
Verder wil het stadsbestuur ook invoeren dat minima voortaan gratis hun hond of kat kunnen laten chippen. Dat past niet alleen in het armoedebeleid van de stad, het moet er ook voor zorgen dat de eigenaren van weggelopen dieren sneller achterhaald worden. Dat moet weer geld besparen bij de opvang van dieren. Met dat bedrag wil de gemeente het noodfonds verder vullen. De basis voor dat potje komt uit de bestaande begroting voor dierenwelzijn, die een totaalbedrag kent van 167.914 euro.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fietsster vindt drie vastgebonden honden langs kanaal
Meerdere waterschildpadden gedumpt in vijver Gulpen
asielpups
Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren
Universiteit Maastricht University
Zeker zestig studenten doen beroep op noodfonds UM
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen