Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodbevel Klimmen verlengd: dreiging nog steeds ernstig

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 15:12

De burgemeester van Voerendaal mag een afgegeven noodbevel voor een straat in Klimmen met drie maanden verlengen van de rechtbank. Er is volgens de rechter nog steeds een ernstige dreiging met kans op een afrekening of een ander ernstig geweldsdelict.

Er waren in het verleden verschillende incidenten in de straat. Het gaat om de Retersbekersweg waar in mei een schietpartij plaatsvond. Er werden toen vier verdachten opgepakt, van wie er twee gewond in het ziekenhuis lagen. De schietpartij was het gevolg van een familieruzie.

Lees ook: Vierde verdachte schietpartij Klimmen aangehouden

Zwervend bestaan door gebiedsverbod
Burgemeester Wil Houben zag geen andere uitweg dan een gebiedsverbod opleggen voor twee huizen aan de Retersbekerweg en de bewoners verbieden de straat te betreden. Eén woning is eind augustus vrijgegeven en wordt weer bewoond, de bewoners van het andere huis hebben de verlenging aangevochten bij de rechtbank.

Ze zeiden tegen de rechter niks te maken te hebben gehad met het incident en van een dreiging zou geen sprake zijn. Omdat de bewoners een zwervend bestaan leiden door de maatregel, willen ze zo snel mogelijk terug naar huis.

Ernstige dreiging
Volgens de burgemeester, die zich baseert op informatie van de politie, is er nog steeds sprake van een ernstige dreiging. Volgens de rechter mag hij ter bescherming van het leven van omwonenden en de bewoners zelf, het noodbevel daarom met drie maanden verlengen: tot 1 december.

Lees ook: Motoragent mishandeld door duo: verdachte op vlucht

Schietpartij, mishandeling en bedreiging
De schietpartij was niet het eerste incident op de Retersbekerweg. Vorig jaar september werd er nog een motoragent mishandeld na een achtervolging vanuit Heerlen. In 2018 vond er nog een incident plaats. Toen werd burgemeester Houben staande gehouden door een man met een bivakmuts. Toen hij merkte dat die man een wapen trok, is hij snel weggereden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen