Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodbevel Klimmen verlengd: dreiging nog steeds ernstig

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 15:12

De burgemeester van Voerendaal mag een afgegeven noodbevel voor een straat in Klimmen met drie maanden verlengen van de rechtbank. Er is volgens de rechter nog steeds een ernstige dreiging met kans op een afrekening of een ander ernstig geweldsdelict.

Er waren in het verleden verschillende incidenten in de straat. Het gaat om de Retersbekersweg waar in mei een schietpartij plaatsvond. Er werden toen vier verdachten opgepakt, van wie er twee gewond in het ziekenhuis lagen. De schietpartij was het gevolg van een familieruzie.

Lees ook: Vierde verdachte schietpartij Klimmen aangehouden

Zwervend bestaan door gebiedsverbod
Burgemeester Wil Houben zag geen andere uitweg dan een gebiedsverbod opleggen voor twee huizen aan de Retersbekerweg en de bewoners verbieden de straat te betreden. Eén woning is eind augustus vrijgegeven en wordt weer bewoond, de bewoners van het andere huis hebben de verlenging aangevochten bij de rechtbank.

Ze zeiden tegen de rechter niks te maken te hebben gehad met het incident en van een dreiging zou geen sprake zijn. Omdat de bewoners een zwervend bestaan leiden door de maatregel, willen ze zo snel mogelijk terug naar huis.

Ernstige dreiging
Volgens de burgemeester, die zich baseert op informatie van de politie, is er nog steeds sprake van een ernstige dreiging. Volgens de rechter mag hij ter bescherming van het leven van omwonenden en de bewoners zelf, het noodbevel daarom met drie maanden verlengen: tot 1 december.

Lees ook: Motoragent mishandeld door duo: verdachte op vlucht

Schietpartij, mishandeling en bedreiging
De schietpartij was niet het eerste incident op de Retersbekerweg. Vorig jaar september werd er nog een motoragent mishandeld na een achtervolging vanuit Heerlen. In 2018 vond er nog een incident plaats. Toen werd burgemeester Houben staande gehouden door een man met een bivakmuts. Toen hij merkte dat die man een wapen trok, is hij snel weggereden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen