Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodbevel in Heerlen, noodverordening Peel en Maas

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 22:02

Heerlen heeft dinsdag een noodbevel afgekondigd en de gemeente Peel en Maas volgde even later met een noodverordening.

Het besluit van beide gemeenten is ingegeven door signalen dat er ongeregeldheden kunnen uitbreken vanwege de coronamaatregelen en de avondklok in het bijzonder.

Heerlen
Locoburgemeester Peter van Zutphen van Heerlen heeft daarom vanaf 18.00 uur een noodbevel afgekondigd. De gemeente meldt op haar website niet tot hoe lang de maatregel gaat duren.

Peel en Maas
Burgemeester Wilma Delissen - van Tongerlo heeft dinsdagavond voor heel de gemeente Peel en Maas een noodverordening afgekondigd tot en met 10 februari. De noodverordening in de gemeente Peel en Maas geldt tijdens de avondklok, van 21:00 tot 4:30 uur. Iedereen die zich binnen het aangewezen gebied bevindt, mag door de politie preventief worden gefouilleerd.

Sinds dit weekeinde kondigden onder meer Venlo, Geleen, Maastricht, Beek, Echt-Susteren een noodverordening of noodbevel af.

Lees ook: Politie in spagaat door rellen: ingrijpen én verbinden

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen