Overslaan en naar de inhoud gaan

Non (102) viert volop Oktoberfeest in Geulle

Geplaatst opzaterdag 28 oktober 2017 - 11:45

Dat een Oktoberfeest niet alleen voor jonge mensen is, bewijst zuster Geertrudis. Zij is 102 lentes jong en vierde het festijn mee in zorgcentrum Ave Maria in Geulle.

Het zorgcentrum hield er de hele week Oktoberfeest.

Tiroler kienmiddag
Zo waren er elke dag liveoptredens van Duitstalige artiesten en kapellen. Ook vond er een heuse Tiroler kienmiddag plaats. Bij de festiviteiten waren niet alleen de bewoners welkom, maar ook de plaatselijke KBO en De Zonnebloem.

Harde muziek
Zuster Geertrudis klapte ondanks haar hoge leeftijd lekker mee. "Ik geniet met volle teugen als ik zie dat iedereen hier zoveel plezier heeft. Wat ik van de muziek vind? Die is altijd te hard voor mij. Maar de mensen vinden dat prettig."

Geen bier
Op het Oktoberfeest in Ave Maria vind je geen pullen met Weissbier en halve hanen. In plaats daarvan worden de ouderen verwend met liters koffie en een Berlinerbol. De lederhosen en dirndls waren eveneens voorbehouden aan het begeleidend personeel. "Maar op deze leeftijd voelt de huid al aan als leer", aldus een gevatte bewoner van Ave Maria.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen