Overslaan en naar de inhoud gaan

Non (102) viert volop Oktoberfeest in Geulle

Geplaatst opzaterdag 28 oktober 2017 - 11:45

Dat een Oktoberfeest niet alleen voor jonge mensen is, bewijst zuster Geertrudis. Zij is 102 lentes jong en vierde het festijn mee in zorgcentrum Ave Maria in Geulle.

Het zorgcentrum hield er de hele week Oktoberfeest.

Tiroler kienmiddag
Zo waren er elke dag liveoptredens van Duitstalige artiesten en kapellen. Ook vond er een heuse Tiroler kienmiddag plaats. Bij de festiviteiten waren niet alleen de bewoners welkom, maar ook de plaatselijke KBO en De Zonnebloem.

Harde muziek
Zuster Geertrudis klapte ondanks haar hoge leeftijd lekker mee. "Ik geniet met volle teugen als ik zie dat iedereen hier zoveel plezier heeft. Wat ik van de muziek vind? Die is altijd te hard voor mij. Maar de mensen vinden dat prettig."

Geen bier
Op het Oktoberfeest in Ave Maria vind je geen pullen met Weissbier en halve hanen. In plaats daarvan worden de ouderen verwend met liters koffie en een Berlinerbol. De lederhosen en dirndls waren eveneens voorbehouden aan het begeleidend personeel. "Maar op deze leeftijd voelt de huid al aan als leer", aldus een gevatte bewoner van Ave Maria.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen