Overslaan en naar de inhoud gaan

Nominaties voor Vrouw in de Media Award bekend

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 10:55

Tien vrouwen maken kans op de regionale Vrouw in de Media Award. Kanshebbers zijn onder andere burgemeester Petra Dassen van Kerkrade, politiechef Ingrid Schäfer en tennisster Demi Schuurs.

Journalisten en publiek hebben de vrouwen voorgedragen.

Op de radar
De genomineerden waren als rolmodellen zichtbaar in de lokale en regionale media. Ook is gekeken naar vrouwen die wel in de landelijke of vakmedia komen, maar nog niet zo op de radar van de regionale media staan.

Burgemeesters
Per provincie zijn er tien geselecteerd. In Limburg gaat het om twee burgemeesters, te weten Christine van Basten van Beek en Petra Dassen-Housen van Kerkrade. Ook de Limburgse politiechef Ingrid Schäfer-Poels, en tennisster Demi Schuurs die opgroeide in Nieuwstadt kunnen de award grijpen. Ook Rianne Letschert, rector magnificus Universiteit Maastricht, kan haar prijzenkast uitbreiden met een award. Zij werd in 2019 al Topvrouw van Limburg.

Compleet
Verder zijn pedagoog Ingeborg Dijkstra uit Maastricht, directeur Lizbeth van den Boogaart van Fresh Park Venlo, de Ittervoortse Loes Heijmans, die zich hard maakt voor sensorvergoeding voor mede-diabetici, genomineerd. Frederique Kallen uit Noorbeek, oprichter Stichting Mama Alice, de Maastrichtse Toos Hofstede, communicatiestrateeg viaStory, Climate Reality Leader en #EarthAmbassador completeren de lijst.

Stemmen op een van de genomineerden kan tot en met donderdag 30 januari. Het publiek bepaalt met de uitgebrachte stem wie zich het beste en/of meest opvallend heeft geprofileerd in de media.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen