Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog zes jaar voordat A2 over volle breedte beschikbaar is

Geplaatst opwoensdag 7 april 2021 - 20:27

Het zal nog zeker zes jaar duren voordat de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide een feit is.

Dat zegt projectleider Frans Hendrikx van Rijkswaterstaat woensdag.

Het streven is om de verkeershinder te beperken tijdens de werkzaamheden. Maar een garantie kan Hendrikx niet geven. "Ook omwonenden willen we zo veel mogelijk ontzien. We gaan via buurtplatforms overleggen en omwonenden informeren."

Het verkeer moet niet al te snel rekenen op een filevrije snelweg. De schop gaat volgens Hendrikx de grond in rond de jaarwisseling 2024 en 2025. Daarna zal het nog een 'jaartje of drie' duren voordat de nieuwe A2 over de volle breedte kan worden benut.

2x3 rijstroken
De Raad van State heeft woensdag nagenoeg alle bezwaren ongegrond verklaard. Niets staat nu in de weg om de snelweg een ingrijpende facelift te geven. Over een lengte van 18 kilometer verandert de A2 van 2x2 met spitsstroken in een snelweg met 2x3 rijstroken en vluchtstroken. Ook de verbindingsboog van de A73 naar de A2 bij knooppunt Het Vonderen wordt aangepast om beter aan te sluiten op het nieuwe ontwerp van de A2.

Lees ook: A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide definitief breder

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen