Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog wekenlang geen treinen Maastricht-Luik

Geplaatst opzondag 18 juli 2021 - 8:48

Het treinverkeer tussen Maastricht en Luik ligt nog zeker tot begin augustus stil door de wateroverlast die het gebied rond Eijsden deze week trof.

Door de overvloedige regenval kwam het spoor bij Eijsden woensdag compleet onder water te staan. Nu het water weer is gezakt blijkt de schade zo groot dat het nog weken duurt eer alles weer gerepareerd is.

Busjes
De NS meldt dat het tot maandag 2 augustus gaat duren eer er weer treinen rijden op het tracé. Reizigers worden voorlopig met taxibusjes vervoerd naar Maastricht-Randwyck, Eijsden en verder. De rit naar Luik zal ongeveer een uur langer duren dan normaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen