Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog volop onderzoek nodig in Bandidoszaak

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 11:38

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog tal van onderzoeken lopen in de omvangrijke rechtszaak tegen de Limburgse leden van motorclub Bandidos.

Het OM wacht nog steeds op informatie uit het buitenland over mogelijke betrokkenheid van een aantal Limburgse clubleden bij internationale wapen- en drugshandel. Ook is justitie nog bezig om telefoons en andere gegevensdragers uit te lezen.

Zomer 2016
De zaak zal op z'n vroegst in de zomer van 2016 inhoudelijk behandeld kunnen worden, voorspelde de rechtbank Maastricht tijdens de tweede pro forma-zitting die dinsdag werd gehouden.

In hechtenis
Voor de advocaten van de Bandidos is dat extra reden om de rechter te vragen de hechtenis van hun cliënten, die inmiddels al zes maanden vastzitten, op te heffen. De rechtbank beslist woensdag of er Bandidos zijn die voorlopig op vrije voeten gesteld kunnen worden.

Stel dat de clubleden vrij komen, dan mogen ze waarschijnlijk geen contact hebben met andere clubleden en medeverdachten.

Lees ook: Verdachte in Bandidoszaak Johan K. weer opgepakt

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Donderdag beslissing over bewegingsvrijheid Bandidos
Bandidos-president Ramakers blijft in de cel
Schot op Bandidos bij Dug-Out: eis vier jaar cel
'Verbod op motorclubs steeds dichterbij'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen