Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog volop onderzoek nodig in Bandidoszaak

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 11:38

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog tal van onderzoeken lopen in de omvangrijke rechtszaak tegen de Limburgse leden van motorclub Bandidos.

Het OM wacht nog steeds op informatie uit het buitenland over mogelijke betrokkenheid van een aantal Limburgse clubleden bij internationale wapen- en drugshandel. Ook is justitie nog bezig om telefoons en andere gegevensdragers uit te lezen.

Zomer 2016
De zaak zal op z'n vroegst in de zomer van 2016 inhoudelijk behandeld kunnen worden, voorspelde de rechtbank Maastricht tijdens de tweede pro forma-zitting die dinsdag werd gehouden.

In hechtenis
Voor de advocaten van de Bandidos is dat extra reden om de rechter te vragen de hechtenis van hun cliënten, die inmiddels al zes maanden vastzitten, op te heffen. De rechtbank beslist woensdag of er Bandidos zijn die voorlopig op vrije voeten gesteld kunnen worden.

Stel dat de clubleden vrij komen, dan mogen ze waarschijnlijk geen contact hebben met andere clubleden en medeverdachten.

Lees ook: Verdachte in Bandidoszaak Johan K. weer opgepakt

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Donderdag beslissing over bewegingsvrijheid Bandidos
Bandidos-president Ramakers blijft in de cel
Schot op Bandidos bij Dug-Out: eis vier jaar cel
'Verbod op motorclubs steeds dichterbij'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen