Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog veel werk aan de winkel in Vastenavondkamp

Geplaatst opmaandag 30 december 2019 - 20:12

Probleemwijk Vastenavondkamp in Blerick gaat met kleine stapjes vooruit.

Dat stelt projectmanager Vastenavondkamp Peter Peeters. "Het kan nog wel 15 jaar duren voordat alle problemen in de buurt zijn verdwenen."

Tijd
Drugshandel, intimidatie en hangjongeren zijn aan de orde van de dag in de probleemwijk. Voor de gemeente Venlo heeft de aanpak ervan topprioriteit. "Wishful thinking", noemt Peeters dat. "We willen graag de wijk snel beter maken, maar in de praktijk lukt dat niet altijd." Sommige zaken hebben volgens de projectmanager tijd nodig. "Dat is in alle buurten zo en dus ook in Blerick."

Verhuizen
Veel buurtbewoners vinden dat ze nog geen veranderingen zien in de wijk. "Er rijdt wel politie langs, maar veilig voel ik me niet", zegt een bewoner. Een andere buurtbewoner geeft aan dat hij al 25 jaar in de wijk woont, maar het voor gezien houdt en gaat verhuizen.

Bendeoorlog
Vastenavondkamp kwam in november 2017 in het nieuws, toen Ömer Köksal in 2017 in een bendeoorlog om het leven werd gebracht. De daders zijn maandag tot 14 jaar cel veroordeeld.

Lees ook: Veertien jaar cel voor dodelijke schietpartij na bendeoorlog

Pandora
Gemeente, politie en justitie zijn met de actie Pandora een grootscheepse actie gestart om de criminaliteit uit het straatbeeld te verdrijven, maar dat is volgens de bewoners nog niet genoeg. Zij geven aan dat er nog harder moet worden opgetreden.

Frustratie
Peeters begrijpt de frustratie van de bewoners. "Het is geen flatgebouw dat je neerzet. Het is veel meer dan dat en er doen veel partijen aan mee." Hij is ervan overtuigd dat de wijk in de toekomst straalt in positieve zin. "Maar dat is niet van vandaag op morgen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen