Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog veel werk aan de winkel in Vastenavondkamp

Geplaatst opmaandag 30 december 2019 - 20:12

Probleemwijk Vastenavondkamp in Blerick gaat met kleine stapjes vooruit.

Dat stelt projectmanager Vastenavondkamp Peter Peeters. "Het kan nog wel 15 jaar duren voordat alle problemen in de buurt zijn verdwenen."

Tijd
Drugshandel, intimidatie en hangjongeren zijn aan de orde van de dag in de probleemwijk. Voor de gemeente Venlo heeft de aanpak ervan topprioriteit. "Wishful thinking", noemt Peeters dat. "We willen graag de wijk snel beter maken, maar in de praktijk lukt dat niet altijd." Sommige zaken hebben volgens de projectmanager tijd nodig. "Dat is in alle buurten zo en dus ook in Blerick."

Verhuizen
Veel buurtbewoners vinden dat ze nog geen veranderingen zien in de wijk. "Er rijdt wel politie langs, maar veilig voel ik me niet", zegt een bewoner. Een andere buurtbewoner geeft aan dat hij al 25 jaar in de wijk woont, maar het voor gezien houdt en gaat verhuizen.

Bendeoorlog
Vastenavondkamp kwam in november 2017 in het nieuws, toen Ömer Köksal in 2017 in een bendeoorlog om het leven werd gebracht. De daders zijn maandag tot 14 jaar cel veroordeeld.

Lees ook: Veertien jaar cel voor dodelijke schietpartij na bendeoorlog

Pandora
Gemeente, politie en justitie zijn met de actie Pandora een grootscheepse actie gestart om de criminaliteit uit het straatbeeld te verdrijven, maar dat is volgens de bewoners nog niet genoeg. Zij geven aan dat er nog harder moet worden opgetreden.

Frustratie
Peeters begrijpt de frustratie van de bewoners. "Het is geen flatgebouw dat je neerzet. Het is veel meer dan dat en er doen veel partijen aan mee." Hij is ervan overtuigd dat de wijk in de toekomst straalt in positieve zin. "Maar dat is niet van vandaag op morgen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen