Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog veel twijfelaars in Limburg over vaccin

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2021 - 5:00

Limburgers zijn van alle Nederlanders het minst stellig in hun houding tegenover het coronavaccin. Meer dan 35 procent van onze provinciegenoten twijfelt nog in meer of mindere mate, of hij of zij de spuit gaat halen.

Dat blijkt in ieder geval uit een onderzoek van KiesKompas en LocalFocus.

Twijfel
Van de Limburgers neigt 18 procent naar 'ja', weet 8,1 procent nog helemaal niet of ze zich al dan niet laten vaccineren en noemt 9,6 procent het niet waarschijnlijk dat ze een prik halen zodra zij aan de beurt zijn in de vaccinatiecampagne.

Uit de peiling blijkt verder dat 58,1 procent van de Limburgse bevolking zich zeker laat vaccineren en dat 6,1 procent mordicus tegen een coronaspuit is.

Ontwikkeling
Het aantal twijfelaars in Limburg is gedaald, als we deze cijfers vergelijken met een onderzoek door bureau Flycatcher in opdracht van L1 van drie weken geleden. Toen had nog 43 procent van de Limburgers nog geen definitief antwoord op de vraag of ze zich zouden laten vaccineren.

Kritisch
Het aandeel Limburgers dat positief staat tegenover het vaccin is in allebei de onderzoeken zo'n 75 procent. In het KiesKompas-onderzoek hebben meer Limburgers vraagtekens over de remedie tegen het coronavirus: nu is ruim 15 procent kritisch of tegen het vaccin, tegen 10 procent in het drie weken oude Flycatcher-onderzoek.

Lees ook: Drie op de vier Limburgers wil coronavaccin

Landelijk
Met een vaccinatiebereidheid van 76,1 procent scoort Limburg landelijk gezien niet hoog, maar dat ligt vooral aan de eerdergenoemde twijfel die hier bestaat. Het aandeel hartgrondige tegenstanders van het vaccin is hier met 6,1 procent namelijk aan de lage kant.

Zeeuwen zijn in Nederland het meest stellig in hun vaccinatiebereidheid, inwoners van Flevoland zijn volgens het onderzoek het minst geneigd om zich te laten inenten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen