Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nog veel te winnen in omgang met hoogbegaafden'

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 6:10

Er is steeds meer begrip voor mensen die hoogbegaafd zijn, maar er is nog een wereld te winnen in de erkenning en omgang met deze bovengemiddeld intelligente mensen.

Dat zegt Laura Groebbé uit Maastricht. Zij coacht zowel hoogbegaafde kinderen als volwassenen. Ook begeleidt ze mensen in de omgang met hoger begaafden.

Communicatie
Volgens
Groebbé hebben hoogbegaafden vaak moeite goed te communiceren met hun omgeving. Hun intelligentie blokkeert hen in de omgang met anderen. Groebbé zegt dat het nog te vaak voorkomt dat bij autisme wordt vastgesteld bij kinderen die eigenlijk hoogbegaafd zijn.

Week
Komende week is het de Week van de Hoogbegaafdheid. Op verschillende plaatsen in het land zijn allerlei activiteiten in het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid maar niet in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opvang voor hoogbegaafde kinderen in Posterholt
Leonardo-onderwijs ter ziele: geen gevolg voor Geleen
'Werk voor hoogbegaafden moet aangepast worden'
Limburgse scholieren in race voor slimste van Nederland
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen