Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog veel misstanden in de champignonsector

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 7:52

Na jarenlange controles door een speciaal team blijken er nog steeds misstanden te zijn in de champignonsector. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie van Sociale Zaken en werkgelegenheid.

In één op de vijf gevallen van de bijna 200 gecontroleerde bedrijven bleek het nog steeds mis te zijn, eerder was dat nog één op de vier. Personeel wordt volgens de inspectie dan uitgebuit en telers ontduiken de belasting. Volgens de inspectie gaat het iets beter in de sector maar zijn de misstanden hardnekking.

Prime Champ
Een van de grootste mogelijke uitbuitingszaken kwam in 2012 aan het licht bij het voormalige Prime Champ in Venlo en Horst. Daar zouden tientallen Poolse pluksters zijn uitgebuit. De directeur en vijf anderen zijn verdacht, zij moesten zich een paar weken geleden voor het eerst melden bij de rechtbank.

De speciale champignonteams van de inspectie zijn eind vorig jaar opgehouden te bestaan. De sector blijft wel onder de aandacht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, schrijft ze in het rapport.

Lees ook: Ruim 30 getuigen in uitbuitingszaak Prime Champ.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
Prime Champ knoeide met prikklok
Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen