Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog veel misstanden in de champignonsector

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 7:52

Na jarenlange controles door een speciaal team blijken er nog steeds misstanden te zijn in de champignonsector. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie van Sociale Zaken en werkgelegenheid.

In één op de vijf gevallen van de bijna 200 gecontroleerde bedrijven bleek het nog steeds mis te zijn, eerder was dat nog één op de vier. Personeel wordt volgens de inspectie dan uitgebuit en telers ontduiken de belasting. Volgens de inspectie gaat het iets beter in de sector maar zijn de misstanden hardnekking.

Prime Champ
Een van de grootste mogelijke uitbuitingszaken kwam in 2012 aan het licht bij het voormalige Prime Champ in Venlo en Horst. Daar zouden tientallen Poolse pluksters zijn uitgebuit. De directeur en vijf anderen zijn verdacht, zij moesten zich een paar weken geleden voor het eerst melden bij de rechtbank.

De speciale champignonteams van de inspectie zijn eind vorig jaar opgehouden te bestaan. De sector blijft wel onder de aandacht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, schrijft ze in het rapport.

Lees ook: Ruim 30 getuigen in uitbuitingszaak Prime Champ.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
Prime Champ knoeide met prikklok
Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen