Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog veel misstanden in de champignonsector

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 7:52

Na jarenlange controles door een speciaal team blijken er nog steeds misstanden te zijn in de champignonsector. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie van Sociale Zaken en werkgelegenheid.

In één op de vijf gevallen van de bijna 200 gecontroleerde bedrijven bleek het nog steeds mis te zijn, eerder was dat nog één op de vier. Personeel wordt volgens de inspectie dan uitgebuit en telers ontduiken de belasting. Volgens de inspectie gaat het iets beter in de sector maar zijn de misstanden hardnekking.

Prime Champ
Een van de grootste mogelijke uitbuitingszaken kwam in 2012 aan het licht bij het voormalige Prime Champ in Venlo en Horst. Daar zouden tientallen Poolse pluksters zijn uitgebuit. De directeur en vijf anderen zijn verdacht, zij moesten zich een paar weken geleden voor het eerst melden bij de rechtbank.

De speciale champignonteams van de inspectie zijn eind vorig jaar opgehouden te bestaan. De sector blijft wel onder de aandacht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, schrijft ze in het rapport.

Lees ook: Ruim 30 getuigen in uitbuitingszaak Prime Champ.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
Prime Champ knoeide met prikklok
Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen