Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog twintig jaar zandwinning Sigrano-groeve Heerlen

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 17:30

De winning van zilverzand in de sigrano-groeve in Heerlen gaat door tot 2035.

De provincie en het bedrijf Sibelco hebben een intentie-overeenkomst gesloten om de winning met 15 jaar te verlengen. Nu is er nog een vergunning tot 2020, aan een nieuwe vergunning wordt gewerkt.

Uitbreiding
Reden voor de verlenging is de grote behoefte aan zilverzand, dat wordt gebruikt voor hoogwaardig glas. De bestaande groeve wordt de komende 20 jaar verder uitgebreid in de richting van de oude mijnsteenberg van de Oranje Nassau IV.

Natuurgebied
Er zijn wel strenge voorwaarden gesteld in de nieuwe overeenkomst. Een jaar na de sluiting moet de oude zilverzandgroeve zijn omgevormd tot natuurgebied dat geschikt is voor recreatie en toerisme. Sibelco zelf moet 13 miljoen eur investeren in de herinrichting van de omgeving.

Om dat doel te behalen wordt nu al begonnen met het opnieuw aanleggen van de afgegraven delen van de zandgroeve.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie wacht met beslissing Sibelco-groeve
Heerlen en Landgraaf boos op provincie om Sibelco
Sibelcogroeve trekt nog weinig publiek
Sibelco boos op gemeenteraad Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen