Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog twee coronapatiënten in Limburgse ziekenhuizen

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 15:55

In de Limburgse ziekenhuizen liggen op dit moment nog twee patiënten met covid-19.

Deze patiënten liggen in Roermond bij het Laurentiusziekenhuis en in Venlo bij VieCuri.

Coronavrij
De Roermondse patiënt ligt op een gewone verpleegafdeling, VieCuri wil niet vertellen of de patiënt op de intensive care of op een gewone afdeling ligt. De Zuyderland-ziekenhuizen in Geleen en Heerlen en het MUMC in Maastricht zijn al sinds afgelopen week coronavrij. Ook het Sint Jans Gasthuis in Weert heeft geen covid-19-patiënten meer liggen.

Nagenoeg verdwenen
Sinds het begin van deze maand zijn er in Limburg vijftien nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, meldt het RIVM. Daarmee ligt het aantal provinciegenoten dat Covid-19 heeft of heeft gehad op tenminste 4877. Het virus is daarmee in Limburg nagenoeg verdwenen, na de piek begin april. Op 10 april was de grootste piek, toen er op één dag 1337 besmettingen werden vastgesteld.

Lees ook: Corona nagenoeg uitgewoed in Limburg?

Coronabesmettingen Limburg 7 jul
Afbeelding: RIVM

Sterfte
Er zijn de afgelopen week in Limburg geen mensen meer overleden aan het virus, waarmee het dodental in deze provincie op 749 blijft staan. Ook is er niemand meer met coronaverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. In totaal hebben er 1562 Limburgers in het ziekenhuis gelegen met covid-19.

Corona sterfgevallen 7 jul 2020
Afbeelding: RIVM

Landelijk
Ook landelijk gezien ligt het aantal besmettingen nu fors lager dan drie maanden geleden. Het RIVM telde zeven nieuwe sterfgevallen sinds 1 juli. De afgelopen vijf weken overleden er in Nederland 128 mensen aan corona, minder dan dat er begin april op één dag stierven door het virus.

Sinds het begin van deze maand zijn er in heel Nederland nog maar twee mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen