Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog steeds vragen politie-optreden steekpartijen Maastricht

Geplaatst opdinsdag 27 maart 2018 - 19:42

De nabestaanden van de slachtoffers van de dodelijke steekpartijen in december in Maastricht hebben nog veel vragen over het rapport over het handelen van de politie.

Dat zegt hun advocaat Vasken Sarkis in L1-programma AvondGasten.

Onderzoek
In het rapport concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid dat de politie op een juiste manier heeft gehandeld op de avond van de steekpartijen op 14 december vorig jaar. Sakris wil nog niet zeggen welke kritiek de nabestaanden hebben op het onderzoeksrapport. "Het geeft niet veel antwoorden, maar roept juist meer vragen op. Ook bij de nabestaanden."

Lees ook: Politie handelde correct bij steekpartijen Maastricht

Terrorisme
Bij de eerste meldingen over de steekpartij was de politie in eerste instantie bang voor een terreurdaad. Daardoor kwam de medische hulp bij de slachtoffers later dan had gekund, zei de advocaat. Ambulances werden eerst tegengehouden en mochten pas later naar de slachtoffers. De inspectie concludeert na onderzoek dat de politie correct handelde.

Te zwaargewond
De GGD concludeert op basis van forensisch onderzoek dat het 56-jarige slachtoffer zo zwaargewond was geraakt, dat ze hoogstwaarschijnlijk niet in leven was gebleven als de ambulances tien minuten eerder ter plekke waren geweest.

Osama I.
De nabestaanden beleven volgens hun advocaat nu een moeilijke periode. "Niet alleen is de vrouw om het leven gekomen, maar ook de familie is geestelijk om het leven gekomen." Ze hoopten dat verdachte Osama I. dinsdag tijdens de regiezitting aanwezig zou zijn, maar hij kwam niet opdagen. "Ze hadden graag antwoord willen krijgen op de vraag waarom."

Lees ook: Maastrichtse steekpartijen mogelijk gerelateerd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen