Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog steeds vragen politie-optreden steekpartijen Maastricht

Geplaatst opdinsdag 27 maart 2018 - 19:42

De nabestaanden van de slachtoffers van de dodelijke steekpartijen in december in Maastricht hebben nog veel vragen over het rapport over het handelen van de politie.

Dat zegt hun advocaat Vasken Sarkis in L1-programma AvondGasten.

Onderzoek
In het rapport concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid dat de politie op een juiste manier heeft gehandeld op de avond van de steekpartijen op 14 december vorig jaar. Sakris wil nog niet zeggen welke kritiek de nabestaanden hebben op het onderzoeksrapport. "Het geeft niet veel antwoorden, maar roept juist meer vragen op. Ook bij de nabestaanden."

Lees ook: Politie handelde correct bij steekpartijen Maastricht

Terrorisme
Bij de eerste meldingen over de steekpartij was de politie in eerste instantie bang voor een terreurdaad. Daardoor kwam de medische hulp bij de slachtoffers later dan had gekund, zei de advocaat. Ambulances werden eerst tegengehouden en mochten pas later naar de slachtoffers. De inspectie concludeert na onderzoek dat de politie correct handelde.

Te zwaargewond
De GGD concludeert op basis van forensisch onderzoek dat het 56-jarige slachtoffer zo zwaargewond was geraakt, dat ze hoogstwaarschijnlijk niet in leven was gebleven als de ambulances tien minuten eerder ter plekke waren geweest.

Osama I.
De nabestaanden beleven volgens hun advocaat nu een moeilijke periode. "Niet alleen is de vrouw om het leven gekomen, maar ook de familie is geestelijk om het leven gekomen." Ze hoopten dat verdachte Osama I. dinsdag tijdens de regiezitting aanwezig zou zijn, maar hij kwam niet opdagen. "Ze hadden graag antwoord willen krijgen op de vraag waarom."

Lees ook: Maastrichtse steekpartijen mogelijk gerelateerd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen