Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nog steeds geen trein naar Luik door noodweer België

Geplaatst opzaterdag 2 juni 2018 - 13:55

Tussen Maastricht en Luik rijden nog steeds geen treinen, als gevolg van het noodweer dat vrijdag flink huishield aan de Belgische kant van de grens.

Het duurt waarschijnlijk nog de hele dag eer er weer wordt gereden, meldt de NS. Reizigers moeten gebruik maken van bussen.

Lees ook: Belgisch noodweer treft ook traject Maastricht-Visé

Regen
Terwijl de aanhoudende regenbuien van vrijdag in Limburg voor weinig problemen zorgden, werden in Belgisch-Limburg en de provincie Luik verschillende plaatsen zwaar getroffen.

Rampenplan
Moelingen, vlak over de grens bij Withuis, werd door de regen onbereikbaar. Het riviertje de Berwijn trad er buiten de oevers waardoor een groot deel van het dorp blank kwam te staan. In de gemeente Voeren, waar Moelingen ligt, werd vrijdag zelfs een rampenplan afgekondigd. Overigens hebben de Belgische hulpdiensten geen hulp in hoeven te roepen van hun Nederlandse collega's.

'Oorlogsgebied'
Nu het water daar weer is gezakt, zijn de bewoners druk bezig met het opruimen van de ravage. Met gevoel voor drama spreekt burgemeester Huub Broers in de Belgische krant Het Belang van Limburg over 'een oorlogsgebied' in het dorp, waar ook Nederlands-Limburgers wonen.

Foto: 1Limburg/Whatsapp
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen