Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog steeds geen trein naar Luik door noodweer België

Geplaatst opzaterdag 2 juni 2018 - 13:55

Tussen Maastricht en Luik rijden nog steeds geen treinen, als gevolg van het noodweer dat vrijdag flink huishield aan de Belgische kant van de grens.

Het duurt waarschijnlijk nog de hele dag eer er weer wordt gereden, meldt de NS. Reizigers moeten gebruik maken van bussen.

Lees ook: Belgisch noodweer treft ook traject Maastricht-Visé

Regen
Terwijl de aanhoudende regenbuien van vrijdag in Limburg voor weinig problemen zorgden, werden in Belgisch-Limburg en de provincie Luik verschillende plaatsen zwaar getroffen.

Rampenplan
Moelingen, vlak over de grens bij Withuis, werd door de regen onbereikbaar. Het riviertje de Berwijn trad er buiten de oevers waardoor een groot deel van het dorp blank kwam te staan. In de gemeente Voeren, waar Moelingen ligt, werd vrijdag zelfs een rampenplan afgekondigd. Overigens hebben de Belgische hulpdiensten geen hulp in hoeven te roepen van hun Nederlandse collega's.

'Oorlogsgebied'
Nu het water daar weer is gezakt, zijn de bewoners druk bezig met het opruimen van de ravage. Met gevoel voor drama spreekt burgemeester Huub Broers in de Belgische krant Het Belang van Limburg over 'een oorlogsgebied' in het dorp, waar ook Nederlands-Limburgers wonen.

Foto: 1Limburg/Whatsapp
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen