Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nog steeds geen meerderheid voor windmolenpark Venlo

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 16:01

Het blijft onduidelijk of het omstreden plan voor negen windmolens langs het spoor in Blerick en Boekend het gaat halen in het Limburgs Parlement of dat het wordt verworpen.

In een statencommissie spraken alleen CDA, D66, GroenLinks en de fractie Bus zich onomwonden uit voor het plan. Maar samen hebben die partijen maar 18 van de 47 zetels.

Volgens D66-fractievoorzitter Leon Vaessen verdient de communicatie met de omwonenden zeker geen schoonheidsprijs.

Opdracht
"Voor ons is doorslaggevend dat Limburg niet op achterstand wordt gezet en we aan de met het Rijk overeengekomen opgave van 95,5 megawatt windenergie in 2020 kunnen voldoen", zo verklaarde Vaessen. Het gaat dan om 30 tot 35 windmolens.

Onbeslist
VVD, PvdA en Lokaal-Limburg hebben nog geen knoop doorgehakt.

Lees ook: Vijf vragen en antwoorden over het Venlose windmolendebat

Spagaat
PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers zei dat er sprake is van een spagaat. "We zitten in een lichte houdgreep. Van de ene kant willen we voldoen aan de landelijke afspraken. Van de andere kant is er geen draagvlak en is er niet gekeken naar alternatieven", zo stelde Kuntzelaers.

Tegenstanders
Tégen het windmolenpark zijn in ieder geval SP, PVV, Partij voor de Dieren, 50-Plus en Volkspartij Limburg.

Geen plan-b
D66-gedeputeerde Hans Teunissen benadrukte dat er geen alternatief voor handen was toen het provinciebestuur voorstelde om het windmolenpark toch te realiseren, ondanks dat de gemeenteraad van Venlo er een streep door had gezet. "Er zat ook niks in de pijplijn. Dus voor ons was de keuze niks doen of het plan toch doorzetten en de boer op gaan om te redden wat te redden valt", aldus Teunissen.

Vrijdag 28 september wordt er een besluit genomen over het windmolenpark in Venlo.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen