Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog steeds geen meerderheid voor windmolenpark Venlo

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 16:01

Het blijft onduidelijk of het omstreden plan voor negen windmolens langs het spoor in Blerick en Boekend het gaat halen in het Limburgs Parlement of dat het wordt verworpen.

In een statencommissie spraken alleen CDA, D66, GroenLinks en de fractie Bus zich onomwonden uit voor het plan. Maar samen hebben die partijen maar 18 van de 47 zetels.

Volgens D66-fractievoorzitter Leon Vaessen verdient de communicatie met de omwonenden zeker geen schoonheidsprijs.

Opdracht
"Voor ons is doorslaggevend dat Limburg niet op achterstand wordt gezet en we aan de met het Rijk overeengekomen opgave van 95,5 megawatt windenergie in 2020 kunnen voldoen", zo verklaarde Vaessen. Het gaat dan om 30 tot 35 windmolens.

Onbeslist
VVD, PvdA en Lokaal-Limburg hebben nog geen knoop doorgehakt.

Lees ook: Vijf vragen en antwoorden over het Venlose windmolendebat

Spagaat
PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers zei dat er sprake is van een spagaat. "We zitten in een lichte houdgreep. Van de ene kant willen we voldoen aan de landelijke afspraken. Van de andere kant is er geen draagvlak en is er niet gekeken naar alternatieven", zo stelde Kuntzelaers.

Tegenstanders
Tégen het windmolenpark zijn in ieder geval SP, PVV, Partij voor de Dieren, 50-Plus en Volkspartij Limburg.

Geen plan-b
D66-gedeputeerde Hans Teunissen benadrukte dat er geen alternatief voor handen was toen het provinciebestuur voorstelde om het windmolenpark toch te realiseren, ondanks dat de gemeenteraad van Venlo er een streep door had gezet. "Er zat ook niks in de pijplijn. Dus voor ons was de keuze niks doen of het plan toch doorzetten en de boer op gaan om te redden wat te redden valt", aldus Teunissen.

Vrijdag 28 september wordt er een besluit genomen over het windmolenpark in Venlo.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen