Overslaan en naar de inhoud gaan

"Nog nooit zo'n Limburger als Tom gezien"

Geplaatst opdonderdag 1 juni 2017 - 17:19

In een carrière van bijna 70 jaar als internationale sportfotograaf, heeft Tonny Strouken alle grote wielrenners wel een keer vastgelegd. Maar volgens hem is het voor het eerst dat Limburg zo'n goede ronderenner heeft.

In 2016 fotografeerde Strouken hoe Tom Dumoulin een tijdrit in de Tour de France won.

Potentiële Tourwinnaar
De fotograaf weet het zeker; Tom is een potentiële Tourwinnaar. "Wij hebben in Limburg nog nooit zo'n ronderenner als Tom Dumoulin gehad. Dat wij een potentiële Tour de France-winnaar hebben, daar ben ik ongeveer zeker van. Nooit is er een Limburger geweest die een grote ronde heeft gewonnen. En dan ook nog eens de 100ste editie van de Ronde van Italië, die immens zwaar was."

Strouken was erbij
In boekhandel Dominicanen in Maastricht is sinds deze week een foto-expositie van de Maastrichtse fotograaf te zien. Strouken was erbij toen Eddy Merckx zijn allereerste Tour de France-overwinning pakte in 1969. En hij was erbij toen Marianne Vos in 2012 het wereldkampioenschap wielrennen won.

Warm wielrenhart
Met de huldiging van Dumoulin net achter de rug, kan het natuurlijk niet anders dan dat wielrennen een speciale plek krijgt tijdens de expositie. "Wielrennen heb ik met afstand het meest gefotografeerd", vertelt Strouken. "Ik heb 24 keer de Tour de France gedaan en 17 keer de Ronde van Italië." Daar kan menig wielerfan nog een puntje aan zuigen.

Foto-expositie
De expositie van Strouken in de Dominicanerkerk laat foto's zien uit zijn hele carrière als fotograaf. Hij fotografeerde onder anderen Johan Cruijff tijdens zijn laatste wedstrijd voor Ajax, Mohammed Ali, Tom Dumoulin, Marianne Vos en Eddy Merckx.

Tot en met 8 juli zijn de foto's nog vrij voor publiek te bewonderen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sportfoto's van Tonny Strouken tentoongesteld in Genk
Maastricht bereidt huldiging Tom Dumoulin voor
Tom Dumoulin
Eerste regels van opera over Tom Dumoulin zijn klaar
Tom Dumoulin geen ochtendmens en baalt van vroeg EK
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen