Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog nooit zo vroeg zes warme dagen op rij

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 17:18

Vrijdag is de temperatuur voor de zesde opeenvolgende dag boven de 20 graden uitgekomen. Volgens Meteo Limburg is een aaneengesloten periode van zes warme dagen sinds het begin van de temperatuurmetingen nog nooit zo vroeg in het voorjaar voorgekomen als dit jaar.

Wel waren in 2014 in Limburg nog iets vroeger dan dit jaar vijf dagen op rij warm met ruim 20 graden, van 30 maart tot en met 3 april.

Geen datumrecord
Het werd vrijdagmiddag 21 graden en dat betekent zowel voor 10 april als voor Goede Vrijdag géén record. Het datumrecord blijft staan op ruim 24 graden, gemeten op 10 april 2009. Vorig jaar was het op Goede Vrijdag 19 april 2019 op het KNMI-weerstation Arcen zomers warm met 25,9 graden. Dit werd gevolgd door twee warme paasdagen.

Omslag op Tweede Paasdag
Zaterdag en Eerste Paasdag verlopen nog warm met 22 tot 24 graden, waardoor er dus acht warme dagen op rij komen. Op Tweede Paasdag slaat het weer compleet om: het wordt in de middag circa tien graden kouder en in de kurkdroge lucht gaat het door een stevige noordenwind koud aanvoelen. Medio volgende week wordt het waarschijnlijk weer warmer dan 20 graden.

Lees hier meer over het weer voor de komende dagen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen