Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog nooit zo druk op Oktoberfeest: uitbreidingsplannen

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 20:47

Op de zaterdag, zondag en maandag was het nog nooit zo druk op het Oktoberfeest in Sittard. Ook de camping barstte dit jaar uit zijn voegen.

"Ik heb nog nooit zoveel mensen hier gezien", vertelt Sjef Schurgers van de organisatie. Exacte bezoekersaantallen hebben ze nog niet. Die zullen volgende week uit de evaluatie blijken.

Veiligheid
Ondanks de drukte, kon de veiligheid gewaarborgd worden op het bierfestijn. "We hebben grote ledschermen waarmee we de mensenmassa kunnen sturen en we hebben overal camera's, dus daar is goed over nagedacht", aldus Schurgers.

Lees ook: Oktoberfeestcamping is groot succes: 'Eigen feestje bouwen'

Uitbreiding camping
Een ander puntje voor op de agenda bij de evaluatie zijn de verblijfsopties. De hotels in regio zaten helemaal vol, maar vooral de camping was zo druk dat ze die op stop moesten zetten. "Steeds meer mensen komen met de camper of caravan, dus we gaan kijken of we volgend jaar het campingterrein kunnen gaan uitbreiden", zegt Schurgers. "We weten nog niet hoe groot, maar het zijn luxeproblemen hè. We weten dat we steeds meer bezoekers krijgen, dus we moeten de infrastructuur aanpassen."

Video: L1

Woensdagavond is het grote eindfeest van het Oktoberfeest in Sittard met onder andere Rowwen Hèze.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen