Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog nooit zo druk op Oktoberfeest: uitbreidingsplannen

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 20:47

Op de zaterdag, zondag en maandag was het nog nooit zo druk op het Oktoberfeest in Sittard. Ook de camping barstte dit jaar uit zijn voegen.

"Ik heb nog nooit zoveel mensen hier gezien", vertelt Sjef Schurgers van de organisatie. Exacte bezoekersaantallen hebben ze nog niet. Die zullen volgende week uit de evaluatie blijken.

Veiligheid
Ondanks de drukte, kon de veiligheid gewaarborgd worden op het bierfestijn. "We hebben grote ledschermen waarmee we de mensenmassa kunnen sturen en we hebben overal camera's, dus daar is goed over nagedacht", aldus Schurgers.

Lees ook: Oktoberfeestcamping is groot succes: 'Eigen feestje bouwen'

Uitbreiding camping
Een ander puntje voor op de agenda bij de evaluatie zijn de verblijfsopties. De hotels in regio zaten helemaal vol, maar vooral de camping was zo druk dat ze die op stop moesten zetten. "Steeds meer mensen komen met de camper of caravan, dus we gaan kijken of we volgend jaar het campingterrein kunnen gaan uitbreiden", zegt Schurgers. "We weten nog niet hoe groot, maar het zijn luxeproblemen hè. We weten dat we steeds meer bezoekers krijgen, dus we moeten de infrastructuur aanpassen."

Video: L1

Woensdagavond is het grote eindfeest van het Oktoberfeest in Sittard met onder andere Rowwen Hèze.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen