Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog nooit zo druk op Oktoberfeest: uitbreidingsplannen

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 20:47

Op de zaterdag, zondag en maandag was het nog nooit zo druk op het Oktoberfeest in Sittard. Ook de camping barstte dit jaar uit zijn voegen.

"Ik heb nog nooit zoveel mensen hier gezien", vertelt Sjef Schurgers van de organisatie. Exacte bezoekersaantallen hebben ze nog niet. Die zullen volgende week uit de evaluatie blijken.

Veiligheid
Ondanks de drukte, kon de veiligheid gewaarborgd worden op het bierfestijn. "We hebben grote ledschermen waarmee we de mensenmassa kunnen sturen en we hebben overal camera's, dus daar is goed over nagedacht", aldus Schurgers.

Lees ook: Oktoberfeestcamping is groot succes: 'Eigen feestje bouwen'

Uitbreiding camping
Een ander puntje voor op de agenda bij de evaluatie zijn de verblijfsopties. De hotels in regio zaten helemaal vol, maar vooral de camping was zo druk dat ze die op stop moesten zetten. "Steeds meer mensen komen met de camper of caravan, dus we gaan kijken of we volgend jaar het campingterrein kunnen gaan uitbreiden", zegt Schurgers. "We weten nog niet hoe groot, maar het zijn luxeproblemen hè. We weten dat we steeds meer bezoekers krijgen, dus we moeten de infrastructuur aanpassen."

Video: L1

Woensdagavond is het grote eindfeest van het Oktoberfeest in Sittard met onder andere Rowwen Hèze.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen