Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog nooit gebeurd in oktober: zesde zomerse dag op rij

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 7:45

Het weer breekt dinsdag opnieuw een bijzonder record. Nog nooit eerder waren er in oktober zes zomerse dagen op rij, maar daar komt nu verandering in.

Het wordt dinsdagmiddag ondanks de herfst namelijk opnieuw zomers warm met maxima rond de 26 graden.

Voor het KNMI-weerstation Ell-Haler wordt het daarmee de zesde zomerse dag op rij met maxima van 25 graden en meer. Dat is in oktober, met normaal geen enkele zomerse dag, volgens Meteo Limburg nog nooit eerder gebeurd.

Absoluut record
Het weerstation in Arcen haalt naar verwachting dinsdag de 89-ste zomers warme dag van het jaar. "Dat is een absoluut record. Dit zijn ruim vijftig zomerse dagen meer dan normaal", zegt weerman Thijs Zeelen.

Late zomerse dag
Gemiddeld zijn er ongeveer veertig zomerse dagen per jaar. Na dinsdag gaan de temperaturen langzaam weer omlaag. In oktober 1921 waren er overigens meer zomerse dagen, maar deze waren toen niet op aaneengesloten dagen.

Het is overigens niet helemaal nieuw dat het laat in oktober nog zomers warm is. De meest late zomerse dag ooit beleefde Limburg op 27 oktober 1937. Het werd toen 26 graden.

Bekijk hier het uitgebreide weerbericht.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen