Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nog niet genoeg inschrijvingen glasvezel Horst aan de Maas

Geplaatst opmaandag 11 januari 2016 - 15:28

De coöperatie Buitengewoonbereikbaar heeft nog vijf procent meer aanmeldingen nodig om een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Horst aan de Maas aan te kunnen leggen.

Op 31 december had 60 procent van de 1638 geschikte adressen zich aangemeld. Streven was om die dag op 65 procent te staan.

Verlenging inschrijftermijn
Buitengewoonbereikbaar verlengt de inschrijftermijn voor aansluiting op het geplande glasvezelnetwerk daarom tot 31 januari. Bestuurslid Jeroen Achten van de coöperatie is ervan overtuigd dat het streefaantal van 65 procent per die dag gehaald wordt. Hij wijst erop dat de organisatie in anderhalve maand tijd met hulp van 20 vrijwilligers al tot de 60 procent is gekomen.

Campagne
Volgens Achten zijn er ondanks een uitgebreide communicatiecampagne nog genoeg mensen die niet goed op de hoogte zijn van het plan voor een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Die huishoudens wil Buitengewoonbereikbaar de komende weken gericht en persoonlijk benaderen. Daarnaast zijn er eind deze maand twee extra informatie- en inschrijfavonden.

Lenen
Als de 65 procent is behaald, moet de financiering voor aanleg van het netwerk nog afgesloten worden. De coöperatie wil 4,9 miljoen euro lenen van de Nederlandse Bank voor Gemeenten (BNG). Bedoeling is dat gemeente Horst aan de Maas en/of provincie Limburg garant staan voor dit bedrag. De coöperatie heeft hier nog geen concrete afspraken over gemaakt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Buitengebied Horst kan inschrijven voor glasvezel
Financiering glasvezel buitengebied Horst aan de Maas rond
'Glasvezel beste optie voor buitengebied Horst'
Glasvezel buitengebied Horst aan de Maas kost 5,5 miljoen
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen