Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nóg meer druk op derby: concurrenten komen langszij

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 22:33

Roda JC en MVV Maastricht komen zondag pas in actie, maar zagen vrijdagavond de druk op de Zuid-Limburgse derby alleen maar toenemen. Concurrenten pakten immers de volle buit.

Van de wedstrijden die vrijdagavond werden gespeeld, leverde het duel tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht hoe dan ook een opvallende uitslag op.

Eindhoven
De Eindhovenaren wonnen met 8-1 van FC Dordrecht, dat afgelopen week indirect het lot bezegelde van de inmiddels ontslagen Roda-coach Robert Molenaar door met 3-2 van de Kerkradenaren te winnen. Eindhoven passeert Roda JC en MVV niet op de ranglijst, maar komt wel tot op één punt van de beide Limburgse equipes.

Langszij
Twee andere clubs kwamen vrijdagavond wel langszij: RKC won in Waalwijk met 2-1 van Helmond Sport en Cambuur zegevierde met 0-1 bij FC Volendam. Cambuur en RKC passeren zowel Roda JC als MVV op de ranglijst, maar hebben dus wel een wedstrijd méér gespeeld. Roda JC staat nu negende, MVV tiende. Beide ploegen hebben 43 punten, waarbij de Kerkradenaren over een beter doelsaldo beschikken. Daarmee staan zij nog nét op de laatste twee play-off-plaatsen.

Ingestort
Het FC Den Bosch van de Limburgse coach Willy Boessen leed een meer dan pijnlijke nederlaag tegen Telstar. De Bosschenaren leunden halverwege de wedstrijd nog op een comfortabele 3-0 voorsprong, maar stortten in de tweede helft volledig in: Telstar scoorde vier keer en won de confrontatie met 3-4.

De Limburgse derby Roda JC - MVV Maastricht begint zondag om 16:45 uur. Het duel is rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen