Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog lang problemen spoor Venlo na ontsporing

Geplaatst opwoensdag 24 juli 2019 - 10:32

Het treinverkeer van Venlo naar Roermond en Duitsland blijft tot in de middag stilliggen, na de aanrijding tussen twee goederentreinen op het rangeerterrein in Venlo.

Treinen richting Eindhoven en Nijmegen hebben de dienstregeling inmiddels weer hervat.

Ontspoord
De botsing gebeurde even voor 7:30 uur toen een goederentrein tegen een stilstaande trein reed. Daarbij raakte niemand gewond, wel ontspoorde een locomotief en twee goederenwagons. Vanwege het ongeval werd de bovenleiding uitgeschakeld, zodat hulpverleners hun werk konden doen. De treinen waren niet geladen met gevaarlijke stoffen.

Lees ook: Geen treinen rond Venlo door aanrijding op spoor

Onderzoek
Het ongeluk gebeurde op het spooremplacement waar goederentreinen worden samengesteld. Daar is geen verkeersleiding, machinisten moeten op zicht rijden. De Landelijke Eenheid Spoor van de politie, Prorail en de Inspectie Leefomgeving, Milieu en Transport gaan onderzoeken hoe het ongeluk precies is gebeurd.

Incidentenbestrijders van ProRail zijn aan het werk om te kijken hoe de loc en wagons weer op de rails gezet kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen