Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog lang problemen spoor Venlo na ontsporing

Geplaatst opwoensdag 24 juli 2019 - 10:32

Het treinverkeer van Venlo naar Roermond en Duitsland blijft tot in de middag stilliggen, na de aanrijding tussen twee goederentreinen op het rangeerterrein in Venlo.

Treinen richting Eindhoven en Nijmegen hebben de dienstregeling inmiddels weer hervat.

Ontspoord
De botsing gebeurde even voor 7:30 uur toen een goederentrein tegen een stilstaande trein reed. Daarbij raakte niemand gewond, wel ontspoorde een locomotief en twee goederenwagons. Vanwege het ongeval werd de bovenleiding uitgeschakeld, zodat hulpverleners hun werk konden doen. De treinen waren niet geladen met gevaarlijke stoffen.

Lees ook: Geen treinen rond Venlo door aanrijding op spoor

Onderzoek
Het ongeluk gebeurde op het spooremplacement waar goederentreinen worden samengesteld. Daar is geen verkeersleiding, machinisten moeten op zicht rijden. De Landelijke Eenheid Spoor van de politie, Prorail en de Inspectie Leefomgeving, Milieu en Transport gaan onderzoeken hoe het ongeluk precies is gebeurd.

Incidentenbestrijders van ProRail zijn aan het werk om te kijken hoe de loc en wagons weer op de rails gezet kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen