Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen zicht op heropening vleesverwerker

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 10:37

Er is nog geen zicht op een heropening van Verhey Vlees in Nuth. Vanwege de vele coronabesmettingen onder het personeel ging het bedrijf vorige week voor een week dicht.

Volgens een woordvoerster wordt er voorlopig nog niet gewerkt. "We hebben destijds gezegd dat we minimaal een week dicht zouden blijven", zegt ze. "Op dit moment is het welzijn van ons personeel het belangrijkste."

Meer besmettingen
Het vleesverwerkingsbedrijf sloot vorige week woensdag vanwege de uitbraak voor één week de deuren. Toen werden er nog 41 besmettingen gemeld. Dinsdagavond meldde de Veiligheidsregio dat dit aantal inmiddels is opgelopen tot 97 coronabesmettingen.

Lees ook: Bijna helft van personeel Verhey Vlees blijkt besmet

Plan om weer open te kunnen
Verhey Vlees heeft een plan van aanpak gemaakt om de besmettingen terug te dringen en weer veilig open te kunnen. Het vleesbedrijf komt in het plan terug op onder andere de (na)zorg voor vaste medewerkers en uitzendkrachten, extra controle op het naleven van de coronamaatregelen, intensievere schoonmaak en een testprotocol voor de heropening.

Van de 225 medewerkers werkt de helft op uitzendbasis en ook werkt het bedrijf met arbeidsmigranten. Daarom is er extra toezicht op huisvesting en vervoer van die medewerkers.

Personeel
Wanneer er weer gewerkt kan worden, is nog niet bekend. "We hebben dagelijks contact met de GGD en met de Veiligheidsregio. Dan bespreken we alles", zegt de woordvoerster van het bedrijf in Nuth. Over de financiële gevolgen voor het bedrijf kan ze niks zeggen. "Daar zijn we ook niet mee bezig. Dit heeft een enorme impact op ons personeel. Dat vinden we op dit moment het belangrijkste."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen