Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen winst voor schaker Warmerdam in Wijk aan Zee

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 20:53

In Wijk aan Zee strijden 14 schaaktoppers om de winst in het Tata Steel schaaktoernooi, in vroegere jaren bekend als het Hoogoventoernooi.

Naast het hoofdtoernooi is er ook een Challengertoernooi. Max Warmerdam uit Tegelen behoort tot de 14 deelnemers, die met elkaar de krachten meten op het schaakbord.

Verschillende werelddelen
De schakers, afkomstig uit verschillende werelddelen, hebben de eerste vier ronden achter de rug. De 19-jarige Max begon het toernooi met een nederlaag tegen Surya Shekhar Ganguly uit India, maar speelde remise tegen Erwin l’Ami en Vincent Keymar.

Tweede nederlaag
In de vierde ronde leed Warmerdam zijn tweede nederlaag. Na 38 zetten moest hij zijn meerdere erkennen in Sarin Nihal. De Indiase schaker is 15 jaar en behaalde in 2018 de titel van grootmeester.

Gedeeld dertiende
Warmerdam deelt na vier partijen de dertiende plaats met Nodirbek Abdusattorov uit Oezbekistan Beiden hebben 1 punt. Ganguly gaat met drie punten aan de leiding.

Vijfde ronde
Donderdag staat de vijfde ronde van de Tata Steel Challenger op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen