Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen winst voor schaker Warmerdam in Wijk aan Zee

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 20:53

In Wijk aan Zee strijden 14 schaaktoppers om de winst in het Tata Steel schaaktoernooi, in vroegere jaren bekend als het Hoogoventoernooi.

Naast het hoofdtoernooi is er ook een Challengertoernooi. Max Warmerdam uit Tegelen behoort tot de 14 deelnemers, die met elkaar de krachten meten op het schaakbord.

Verschillende werelddelen
De schakers, afkomstig uit verschillende werelddelen, hebben de eerste vier ronden achter de rug. De 19-jarige Max begon het toernooi met een nederlaag tegen Surya Shekhar Ganguly uit India, maar speelde remise tegen Erwin l’Ami en Vincent Keymar.

Tweede nederlaag
In de vierde ronde leed Warmerdam zijn tweede nederlaag. Na 38 zetten moest hij zijn meerdere erkennen in Sarin Nihal. De Indiase schaker is 15 jaar en behaalde in 2018 de titel van grootmeester.

Gedeeld dertiende
Warmerdam deelt na vier partijen de dertiende plaats met Nodirbek Abdusattorov uit Oezbekistan Beiden hebben 1 punt. Ganguly gaat met drie punten aan de leiding.

Vijfde ronde
Donderdag staat de vijfde ronde van de Tata Steel Challenger op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen