Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen winst voor schaker Warmerdam in Wijk aan Zee

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 20:53

In Wijk aan Zee strijden 14 schaaktoppers om de winst in het Tata Steel schaaktoernooi, in vroegere jaren bekend als het Hoogoventoernooi.

Naast het hoofdtoernooi is er ook een Challengertoernooi. Max Warmerdam uit Tegelen behoort tot de 14 deelnemers, die met elkaar de krachten meten op het schaakbord.

Verschillende werelddelen
De schakers, afkomstig uit verschillende werelddelen, hebben de eerste vier ronden achter de rug. De 19-jarige Max begon het toernooi met een nederlaag tegen Surya Shekhar Ganguly uit India, maar speelde remise tegen Erwin l’Ami en Vincent Keymar.

Tweede nederlaag
In de vierde ronde leed Warmerdam zijn tweede nederlaag. Na 38 zetten moest hij zijn meerdere erkennen in Sarin Nihal. De Indiase schaker is 15 jaar en behaalde in 2018 de titel van grootmeester.

Gedeeld dertiende
Warmerdam deelt na vier partijen de dertiende plaats met Nodirbek Abdusattorov uit Oezbekistan Beiden hebben 1 punt. Ganguly gaat met drie punten aan de leiding.

Vijfde ronde
Donderdag staat de vijfde ronde van de Tata Steel Challenger op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl