Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen uitsluitsel overdekte wielerbaan

Geplaatst opzaterdag 9 juli 2016 - 19:37

"Er is nog steeds geen uitsluitsel of er een ultramoderne wielerhal in Limburg komt en waar dan."

Dat zegt Geert Ruigrok van Topsport Limburg zaterdag in het L1-programma Tour de L1mbourg.

Valkenburg versus Sittard
In de hal zou je onder andere het klimaat kunnen aanpassen om een plek te maken waar renners in alle omstandigheden kunnen trainen.
Er was eerder onenigheid over waar het moderne complex zou moeten komen, in Sittard of in Valkenburg. "Als je kijkt naar alles wat te maken heeft met meten, testen, innovaties in de sport, dan loopt Sittard-Geleen voorop. Valkenburg is vooral op de economische spin-off van het wielrennen in Limburg georienteerd", meent Ruigrok.

Exploitatie
CDA-senator Joop Atsma zegt dan weer dat je zo'n hal wel kan bouwen. Maar het grote probleem is de exploitatie. "Je kan onmogelijk van overheden, gemeenten, het Rijk, de Provincie dus, dat zij voor 100 procent de exploitatie gaan organiseren. Het zal toch vanuit de ploegen, de sport en het bedrijfsleven moeten komen. Het zou wel fantastisch zijn dat die hal er komt", aldus Atsma.

Tour de L1mbourg is van zaterdag 2 tot en met zondag 24 juli dagelijks te zien direct na het L1NWS van 17:30 en om 20:50 en 22:50. Op L1 Radio van 13:00 tot 16:00.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wielerbaan: Sittard gaat concurrentie aan met Valkenburg
Wielerbaan Geleen
Wielerbaan in Geleen na reparatie weer in gebruik
Johan Museeuw heeft grote bewondering voor Rob Ruijgh
Video: Balorige vrijgezellen verstoren live TV-uitzending L1
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen