Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen toezegging over financiële garantie Pinkpop

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 16:30

Minister Bas van 't Wout van Economische Zaken (VVD) wil op dit moment niet toezeggen dat Pinkpop ook onder de garantieregeling gaat vallen voor festivals en evenementen die uiteindelijk toch niet door kunnen gaan in verband met corona.

Het kabinet heeft een garantiefonds van 300 miljoen in het leven geroepen voor evenementen in juli, augustus en september. Dat zou betekenen dat Pinkpop eventueel buiten de boot valt, omdat het festival van 18 tot en met 20 juni plaatsvindt.

Lees ook: Landgraaf gaat lobbyen voor garantie Pinkpop

Debat
Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) uit Panningen kaartte de kwestie van Pinkpop aan tijdens een debat met de minister over de uitbreiding van het coronasteunpakket voor bedrijven.

Amhaouch wilde weten of er 'flexibele ruimte' is om per festival of evenement te bekijken wat mogelijk is of dat de minister gewoon vasthoudt aan de strikte regels.

Uitwerking
Maar minister Van 't Wout ging daar niet direct op in. Hij stelde wel dat de garantieregeling niet in beton gegoten is. "We werken nu aan de uitwerking van de regeling. Ik kan echter niet nu al toezeggen dat de ingangsdatum naar voren wordt gehaald", aldus Van 't Wout.

Tegelijkertijd vroeg hij zich af hoe reëel het is dat eind juni al festivals of evenementen kunnen worden gehouden.

Lees ook: 'Doorgaan Pinkpop 2021 zeer onwaarschijnlijk'

Motie
VVD en SP dienden samen een motie in om bij de uitwerking van de garantieregeling stil te staan bij festivals en evenementen met minder dan 300 bezoekers en bij evenementen die voor juli plaatsvinden, waaronder Pinkpop dus.

Minister Van 't Wout verzette zich niet tegen die motie waardoor de kans bestaat dat die ook wordt aangenomen. Dinsdag stemt de Tweede Kamer over de motie.

Lees ook: 'Snel garantiefonds, anders risico te groot voor Pinkpop'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen