Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen stormloop bij depot voor weggehaalde fietsen

Geplaatst opdonderdag 28 april 2022 - 20:17

Het loopt - zoals verwacht - nog geen storm bij het fietsendepot in Maastricht. Tot dusver zijn 98 fietsen en 9 scooters opgehaald die vanwege Koningsdag zijn verwijderd uit de straten van de stad.

In totaal zijn in aanloop naar Koningsdag zo'n 500 rijwielen weggehaald. Naast fietsen en scooters zijn ook verkeersborden (tijdelijk) verwijderd in de stad, omdat ze anders in de weg zouden staan voor de koninklijke route.

500 fietsen
Vorige week vrijdag zijn buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) Achter de Comedie begonnen met de schoonmaakactie. Dat was nodig omdat de NOS daar moest opbouwen. Er zijn niet alleen studentenfietsen opgehaald, maar ook enkele elektrische fietsen. Mensen kunnen tot 15 juni hun fiets kosteloos ophalen. Ze moeten dan wel een sleutel van het slot en een identiteitsbewijs meenemen.

Tweede leven
Boa Rick van den Boorn denkt dat veel fietsen niet worden opgehaald. "Dat is de ervaring van de afgelopen 15 jaar. Zo'n 60 procent van de fietsen blijft hier", zei hij tegen L1. "Die gaan uiteindelijk naar bijvoorbeeld de kringloop en krijgen daar een tweede leven."

Video: L1

Bordjes
"We hebben het zo makkelijk mogelijk proberen te maken om je fiets terug te vinden met bordjes. Daar staat bijvoorbeeld de straatnaam en datum op met waar en wanneer de fiets is weggehaald. Dus we kunnen een indicatie geven waar de fiets zou kunnen staan, maar het blijft altijd nog goed zoeken", zegt Van den Boorn.

Lees ook: Troep ruimen Maastricht: 'Twee ton afval voor de middag weg'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen